Aj počas týchto dní si u nás môžete vybaviť svoje nákupy. Nosíme rúška a dodržiavame aktuálne opatrenia. Aktuálne otváracie hodiny nájdete TU.

Okuliare z optiky alebo hypermarketu

Zdieľajte príspevok

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email
Máte problémy so zrakom, no rozhodli ste sa, že ich vyriešite pomocou tzv. hotových okuliarov, ktoré možno zakúpiť v drogériách, hypermarketoch alebo na čerpacích staniciach? Je to podľa vás lacné a rýchle riešenie, ktoré vás nestojí veľa peňazí ani času? Robíte chybu, na ktorú by ste neskôr mohli doplatiť.

Ľahko dostupné okuliare

Váš vek presiahol hranicu 40+ a začínajú sa u vás objavovať prvé príznaky, ktoré signalizujú zhoršujúci sa zrak? Ak sa chystáte zadovážiť si dioptrické okuliare, najprv by ste mali navštíviť vášho očného lekára. Ten vám poskytne preventívne vyšetrenia (veľmi dôležité po 40 roku života) na základe, ktorých vám predpíše správne dioptrie. Bohužiaľ, mnohí z vás sa rozhodnú tento dôležitý krok obísť a riešiť problémy so zrakom na vlastnú päsť. Stačí navštíviť drogériu, hypermarket či zastaviť sa na čerpacej stanici, kde si zákazník vyberie už „hotový tovar“. Lenže takéto okuliare vám môžu viac uškodiť, ako pomôcť vášmu zraku. Nehovoriac o vážnych zdravotných ťažkostiach, ktoré je možné odhaliť profesionálnym vyšetrením zraku.

 

Okuliare len pre 5% ľudí

Jednorazové okuliare si môžete zakúpiť so základnými dioptriami v škále od + 0,5 do + 4,5. Sú určené len na čítanie a nekorigujú iné refrakčné chyby oka. To znamená, že rozhodne nie sú vhodné pre ľudí, ktorí potrebujú aj okuliare do diaľky, prípadne majú astigmatizmus. Vďaka presnejším prístrojom na meranie zraku je len málo ľudí, ktorí majú totožné dioptrie na oboch očiach, preto sú pre väčšinu ľudí  jednorazové okuliare nepoužiteľné.

 

Núdzové riešenie okuliarov

Univerzálne (jednorazové) okuliare vznikli pred 30. rokmi v USA a slúžili na krátkodobé čítanie, t.j. boli vyrobené ako dočasné riešenie. Tieto okuliare by ste preto nemali nosiť na pravidelnej báze a bez prestávky viac ako hodinu. Uvedomte si, že nie sú prispôsobené konkrétne na vaše oči. Ich dlhodobým nosením riskujete bolesť hlavy, nevoľnosť, rýchlejšiu únavu zraku, a skreslené videnie. Navyše kvôli nepresným okuliarom môžete v cestnej premávke ohrozovať svoj, ale aj cudzie životy.

 

Nízka cena okuliarov = nižšia kvalita okuliarov

Pri kúpe univerzálnych (jednorazových) okuliarov síce nemusíte siahať hlboko do peňaženky, ale v tomto prípade platí známe porekadlo „za málo peňazí, málo muziky“. Voľnopredajné okuliare majú niekoľko nedostatkov. Sklá na takýchto okuliaroch nie sú vyrobené z certifikovaných materiálov, a tak môžu ohrozovať vaše zdravie. Nemajú ani kvalitné povrchové úpravy, ktoré zlepšujú kvalitu videnia a chránia váš zrak. Samotný rám a jednotlivé komponenty sú vyrábané z nekvalitných materiálov a po krátkom nosení môžu začať praskať a rozpadávať sa.

 

Na záver

Ak váš zrak už nie v takej kondícií ako kedysi a rozhodli ste sa zadovážiť si nové okuliare, dobre si premyslite, kde si ich zakúpite. Zainvestujte do kvalitných dioptrických okuliarov a neriskujte zdravie vašich očí. Navštívte Fokus očnú optiku a naše Zrakové centrá (spojenie očnej optiky s ambulantným zdravotníckym zariadením), kde vám bude poskytnutá komplexná starostlivosť o váš zrak. V našich nadštandardne vybavených ambulanciách vám budú k dispozícií služby očného lekára, ktorý vás vyšetrí a určí presnú hodnotu vašich dioptrií. Tešíme sa na vás!

Odoberajte naše novinky

Ďalej by vás mohlo zaujímať

KONTAKTY

ODOBERAJTE NAŠE NOVINKY

© 2020 FOKUS očná optika a.s. Všetky práva vyhradené
Vytvorilo eSoul